Citadellkliniken

Fettsugning

Hur vill du forma din kropp?

fettsugningFettsugning eller liposkulptur handlar, precis som namnet antyder, om att skulptera kroppen. Att göra kroppens naturliga konturer och former mer, eller mindre, framträdande. Resultatet är bestående eftersom fettcellerna som tas bort inte kan återbildas. Men, för att resultatet ska bli symmetriskt och jämnt är det extremt viktigt att operationen utförs på ett korrekt och noggrant sätt. De fettceller som lämnas kvar är nämligen lika viktiga som de man tar bort.
Idag är fettsugning ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen som utförs och tekniken utvecklas hela tiden. Dagens tunna kanyler gör det möjligt att fettsuga nästan alla delar på kroppen, från ansiktet ned till vristerna, med mycket fina resultat.
På Citadellkliniken har vi specialistkompetens inom, och stor erfarenhet av, fettsugning. Det innebär att du får de bästa förutsättningarna för ett bra resultat. Vi genomför själva ingreppet i Landskrona. Men du har möjlighet att genomgå konsultation eller återbesök vid vår mottagning i Malmö.

Vem kan göra en fettsugning?

Om du trots rätt diet och träning inte kan minska lokala fettansamlingar är en fettsugning många gånger ett bra alternativ. Det är viktigt att poängtera att en fettsugning inte är ett alternativ till bantning och därmed ingen bra metod vid övervikt.
Generellt sett är huden hos yngre personer mer elastisk än hos äldre vilket innebär att resultatet blir bättre. Men alla, oavsett ålder och kön, som har en någorlunda normal vikt, bra hud och områden med lokala fettdepåer kan göra en fettsugning.


Vilka områden kan fettsugas?

Nästan alla delar av kroppens fettansamlingar kan behandlas. Vanligast är halsen, överarmar, bröst (hos män), mage, midja, höfter, rygg, lår, knän, vader och vrister.

fettsugning - områden

När det gäller halsen är huden ofta mycket elastisk och drar ihop sig bra efter en fettsugning. Resultatet är en markerad käklinje och en vacker kontur av halsen. När man fettsuger halsen förs en mycket tunn kanyl in via tre små snitt, vid örsnibbarna och under hakan.
Även överarmarnas omkrets kan minskas med mycket fina resultat om huden inte är alltför slapp.


Olika tekniker vid fettsugning

Fettsugning med ultraljud är en metod som vi inte använder eftersom den ökar risken för bland annat brännskador i huden. Det finns flera olika tekniker som används vid fettsugning. Vid samtliga metoder injiceras stora mänger vätska, adrenalin och lokalbedövningsmedel i området. Detta gör man dels för att minska blödningen och smärtan, dels för att separera fettet så resultatet blir jämnare.
På Citadellkliniken använder vi Micro Air, en modern teknik som ger ett jämnt resultat med mindre blåmärken och mycket lite smärtor efter operationen.
Mirco Air innebär att fettsugningskanylen vibrerar och löser upp fettet som därmed blir lättare att suga ut. Förutom att tekniken är smidig att arbeta med stimulerar den underhuden vilket gör att den lättare drar ihop sig efter behandlingen.
Micro Air är den mest använda och rekommenderade metoden av stora kosmetiska kliniker i Europa.Hur går en fettsugning till?

Börja med att boka en tid för konsultation. Under besöket träffar du din plastikkirurg, samma person som kommer att operera dig. Tillsammans går ni igenom dina förväntningar och vad operationen innebär.

Samtidigt undersöks de områden som du vill åtgärda, din hudkvalitet kontrolleras och mängden fett som ska avlägsnas beräknas.
Vi gör även en allmän hälsokontroll för att säkerställa att operationen och narkosen inte innebär några risker för dig.
Om allt är bra vid undersökningen och du känner dig nöjd kan du efter detta boka en operationstid tillsammans med en av våra sjuksköterskor.

fettsugning - haka

Operationen

På operationsdagen checkar du in på Strandpaviljongen, får ett rum, duschar och tar lite lugnande medicin. Efter detta träffar du åter din plastikkirurg som fotograferar operationsområdet och ritar på dig. Sedan är du klar för din operation.
Hos oss får du möjlighet att stanna en natt på kliniken, men de flesta väljer att åka hem samma dag eftersom en fettsugning är ett lättare ingrepp och inte innebär några risker.
Innan du lämnar kliniken provar du ut ett tajt förband, en gördel, som ska täcka de opererade områdena.
När det gäller smärtan upplever de flesta den som träningsvärk och ömhet. Om du behöver, får du smärtlindrande tabletter av oss.

Tiden efter fettsugningsoperationen

Förbandet använder du dygnet runt i fyra till sex veckor men två gånger per dag tar du av förbandet och masserar de behandlade områdena. Du kan givetvis ta av gördeln när du duschar, vilket du gör dagligen.
Du får räkna med ungefär en veckas sjukskrivning men ofta går det att börja arbeta innan. Ju tidigare du kommer ingång med träning och andra fysiska aktiviteter desto bättre är det. Vi rekommenderar till och med att du börjar träna redan efter några dagar för att snabbare får ett bra resultat.

fettsugning - mage hofter
Efter två veckor är det dags för ditt första återbesök. Du väljer själv om dina återbesök sker vid kliniken i Landskrona eller vid vår mottagning i Malmö. Då tar vi bort stygnen som suttit över de små hålen där fettsugningskanylen förts in, de är bara fyra till fem millimeter. Samtidigt får du möjlighet att byta gördeln till en mindre eftersom du minskar i storlek när svullnaden försvinner.
Den sista kontrollen görs efter fem till sex månader. Då kontrollerar och fotograferar vi slutresultatet. Sedan tar vi fram bilderna som togs innan du gjorde din fettsugning och jämför dem med de nya, vilket brukar vara en trevlig upplevelse.

 

Citadellkliniken

Citadellkliniken Malmö

Stortorget 13

Tel 040 - 30 17 50

info@citadellkliniken.com

Citadellkliniken Landskrona

Selma Lagerlöfsv. 55

Tel 0418 - 22 000

info@citadellkliniken.com

Personalens Intranät

Klicka på länken nedan.


intranet.citadellkliniken.com