BOKA PÅ TELEFON
0418-22 000

Hak-och kindimplantat

Implantat i ansiktet har används en längre tid och finns i olika former och material. Vi använder oss av silikon som är välbeprövat.

Hak-och kindimplantat

Inför operation diskuteras för och nackdelar med din kirurg och ni väljer implantat tillsammans. Du informeras om risker och normalt förlopp. Vi inläggning av hakimplantat läggs ett litet snitt under hakan. Snittet brukar vara runt 1.5-3 cm långt och implantatet läggs mot käkens nedre och främre del. Implantatet läggs under benhinnan vilket minskar risken för implantatvandring. Vid inläggning av ett kindimplantat läggs två snitt i munnen över överkäkens tänder. Implantatet läggs under benhinnan vilket minskar risken för implantatvandring.

Vid inläggning av kind och hakimplantat finns det risker för infektion varför man får antibiotika. Båda implantat lägges nära känselnerver i ansiktet och i vissa fall kan man uppleva övergående domningar. Risken för permanent nervskada är mycket liten.
Vid inläggning av kindimplantat skall munhygienen vara bra innan operation. Vid operationstillfället skall munnen sköljas med antibakteriell munskölj och även efteråt. Stygnen som sättes i munnen är med trådar som själv löser upp sig och släpper. Vid hakimplantat användes ibland trådar som själv löser upp sig och ibland trådar som får tas bort efter ca 7-10 dagar.

Efter implantatkirurgi i ansiktet kan operationsområdet vara svullet och ömt i några veckor. Det kan även vara missfärgat av blåmärken. Det är viktigt att inte belasta ansiktet de första 3 veckorna vilket innebär att man får sova på rygg. Vid hakimplantat får man tejp och ett litet plåster under hakan. Man uppmanas att tejpa såret i 2-3 månader för att minska ärret.

För fler frågor om själva ingreppet, om våra priser eller om ni vill boka en konsultationstid så kan ni kontakta oss enligt nedan.

Telefon 040 - 30 17 50, 0418-22 000
Telefontider mån-tor 08.00-19.00
Telefontider fredag 08.00-17.00

BOKA

För att boka konsultationtid kan du ringa oss på 0418-22 000 eller 
040-30 17 50. Du kan också hitta en tid och boka in dig själv. 

Observera att bokning på webben enbart gäller nybesök.

Välj Konsultationstider
Välj plats
Ange datum
Välj en konsultationstid som passar dig:
Visa fler tider
Fyll i dina uppgifter
Förnamn *
Efternamn *
ÅÅMMDD-XXXX *
E-post *
Telefon *
Meddelande
Bekräfta din bokning*

* Samtliga bekräftade bokningar till plastikkirurg debiteras med 500 kr