BOKA PÅ TELEFON
0418-22 000

Näsplastik

En näsplastik förändrar proportionerna på näsan utifrån ansiktets egna förutsättningar. Ofta kräver detta en förminskning och kontrollerade brott på näsbenen och en formförändring av brosket. Vid sned nässkiljevägg kan denna också behöva korrigeras.

NÄSPLASTIK

I första hand syftar en näsplastik till att ändra proportionerna av näsan i ansiktet. Det är viktigt att man är helt införstådd i vad som är rimligt att åstadkomma vid en näsoperation och vilka begränsningar det finns. Detta diskuteras vid konsultationen innan operation. I vissa fall kan det bli mer än ett besök innan operation för att diskutera igenom förutsättningar och möjligheter.

Ofta läggs snitten på insidan av näsan i näsborrarna och ibland läggs ett snitt genom huden på utsidan av näsan mellan näsborrarna. Det är beroende av vad som skall göras och dina förutsättningar. Vanligtvis ingår det att näsbenens projektion minskas genom att de reduceras och bryts och då kan det bli ytterligare små sår på sidorna av näsan. Vid en näsoperation opereras ofta nässkiljeväggen där det finns brosk som kan användas som transplantat och om nässkiljeväggen är krokig kan det rättas till.
I särskilda fall tas brosktransplantat från ett öra eller från ett revben och i viss fall muskelhinna från skalpen.

Beroende på ingreppets typ kan det bli aktuellt med gips eller skena över näsryggen i 7-14 dagar efteråt. Oftast tejpas näsan upp till 4 veckor efter operationen och man påbörjar massage efter 2 veckor. Stygnen som används löser upp sig själv men det kan vara aktuellt med salva över såren. Om större ingrepp göres på nässkiljeväggen kan det vara aktuellt med nästamponader som sitter 3-5 dagar efteråt och i vissa fall av en silikonplatta som sys fast mot nässkiljeväggen.


Att tänka på inför en näsoperation:

Dina förutsättningar begränsar vad som är möjligt med just din näsa. Även om ärren oftast inte syns finns alltid en risk för att din hud läker långsamt eller annorlunda. Blåmärken runt ögonen och på kinderna som är kvar i några veckor kan uppstå. En viss övergående nästäppa är inte ovanlig och kan sitta i några månader. Vid operationen lyfts huden upp från näsan och vissa hudtyper reagerar på detta med en missfärgning som i enstaka fall kan kvarstå.

Det slutliga resultatet tar lång tid att uppnå. Man brukar av den anledningen undvika korrektioner eller ytterligare ingrepp första året efter en näsoperation. Svullnaden kvarstår ofta länge efter en näsoperation.

Om du lider av nästäppa bör du bedömas av din husläkare och eventuellt öronläkare på sjukhus innan operation även om nästäppan ibland kan åtgärdas under operation. Gör gärna detta innan konsultationen hos oss.

För fler frågor om själva ingreppet, om våra priser eller om ni vill boka en konsultationstid så kan ni kontakta oss enligt nedan.

Telefon 040 - 30 17 50, 0418-22 000
Telefontider mån-tor 08.00-19.00
Telefontider fredag 08.00-17.00

 

BOKA

För att boka konsultationtid kan du ringa oss på 0418-22 000 eller 
040-30 17 50. Du kan också hitta en tid och boka in dig själv. 

Observera att bokning på webben enbart gäller nybesök.

Välj Konsultationstider
Välj plats
Ange datum
Välj en konsultationstid som passar dig:
Visa fler tider
Fyll i dina uppgifter
Förnamn *
Efternamn *
ÅÅMMDD-XXXX *
E-post *
Telefon *
Meddelande
Bekräfta din bokning*

* Samtliga bekräftade bokningar till plastikkirurg debiteras med 500 kr