BOKA PÅ TELEFON
0418-22 000

Bröstförstoring i Landskrona & Malmö

På Citadellkliniken får du en unik trygghet före, under och efter din bröstförstoring. Hos oss är risken för komplikationer extremt låg och resultaten både omtalade och efterfrågade för sin vackra och naturliga form. Varför vi lyckas så bra berättar vi här.

Bröstförstoring i Landskrona & Malmö
citadellkliniken-imgBröstförstoring - några exempelbilder

Bröstförstoring med perfekt resultat

Lika viktigt som det är att undvika komplikationer vid en bröstförstoring, är att skapa vackra bröst som harmonierar med just din kropp. För att få den mest naturliga formen vid en bröstförstoring har vi genom åren utvecklat ett unikt specialförband – som vi är helt ensamma om att använda.

Formen vid vår unika bröstförstoring

För att uppnå ett naturligt utseende är det viktigt att brösten blir droppformade; bröstvårtan strax ovan mitten, störst volym i bröstets undre del och att fåran under markeras tydligt. Tyvärr ser vi allt för många bröstförstoringar (från andra kliniker) där man använt sportbh efter operationen och där brösten fått en onaturlig buktning/bullighet i den övre delen.

citadellkliniken-imgLäs mer on vår unika bygelbh

Vår unika teknik vid bröstförstoring

Hos oss får du ett specialförband redan på operationsdagen, som du sedan bär dygnet runt under fyra veckor.

Förbandet består av en åtsittande bygelbh utan kupa och ett brett elastiskt band som placeras på bröstens övre del. Bandet pressar volym från de övre delarna till de nedre och bygeln skapar det markerade vecket under bröstet, samtidigt som den ser till att implantaten inte hamnar för lågt.

Förbandet formar successivt dina bröst och ger dem det vackra, naturliga utseende som idag är både efterfrågat och omtalat. Och unikt för just Citadellkliniken.

Få komplikationer

I takt med att antalet bröstförstoringar ökar, både i Sverige och i övriga delar av världen, blir kunskapen större och med den blir resultaten allt bättre och risken för komplikationer mindre.

Vi använder nästan uteslutande implantat av fast silikon, geléhallon, som vi placerar bakom bröstmuskeln eftersom fördelarna är så många. 

Vill du ändå ha koksalt eller placera implantaten framför muskeln går det naturligtvis bra – men är mycket ovanligt vid en bröstförstoring idag. Efter din bröstförstoring kan du genomföra dina återbesök vid vår klinik i centrala Malmö eller Landskrona.

Implantatens innehåll, yta …

Våra geléhallonimplantat är runda, fyllda med silikon och har en texturerad, ruggad yta som minimerar risken för kapselbildning. Du som väljer att göra din bröstförstoring hos oss får implantat från Motiva.

… och placering

I de absolut flesta fallen väljer våra patienter att lägga implantaten bakom bröstmuskeln. Anledningarna är flera; Placeringen minskar risken för kapselbildning och ger en mer naturlig form genom att muskeln täcker implantatens övre del. Du slipper synliga eller kännbara kanter och veckbildningar (rippling).

När hela ditt bröst ligger ovanför implantatet lämnas såväl körtlar som bröstvävnad, nerver och mjölkgångar ifred. Därför påverkas inte amningsförmågan eller möjligheterna att göra mammografi.

Till nackdelarna hör att smärtan blir något mer intensiv direkt efter operationen och implantaten kan röra sig lätt uppåt då bröstmuskeln spänns.

citadellkliniken-img

Rätt storlek

För att kunna skapa harmoniska bröst är det viktigt att du får implantat som passar din kropp. Och, för att bröstförstoringen ska möta dina förväntningar, är det viktigt att du själv vet vad du vill ha för förändring.

I vår broschyr om bröstförstoring finner du flera bra tips på hur du finner den för dig perfekta storleken.

citadellkliniken-imgLäs mer om bröstets bredd

Basdiameter

Dagens implantat finns i en mängd olika basdiametrar eftersom varje människa har sitt eget mått på bröstkorgsväggen, från mitten ut till kanten där bröstet avslutas. Vi mäter dig under din konsultation , eftersom detta ligger till grund för diametern vi väljer på dina implantat.

Diametern kan inte varieras så mycket, utan ska matcha din bröstkorg. Är ditt mått 12,5 centimeter får även dina implantat den vidden.

citadellkliniken-imgLäs mer om olika projektioner

Projektion

Höjden på implantaten kallas projektion. En låg projektion ger dina bröst en mjuk profil och en diskret bröstförstoring. En högre projektion ger dig en framträdande bröstprofil med en mer iögonfallande bröstförstoring. 

Numera finns det fyra olika projektioner att välja mellan. Motiva har benämningarna Mini, Demi, Full och Coursé, från låg till ultra hög profil.

Storlek

Önskar du ett fylligt bröst efter din bröstförstoring så väljer vi ett implantat med hög profil, vilket ger större volym. Volymen mäts i milliliter (samma som cc) och du kan välja implantat från 200 ml upp till 1050 ml med olika projektion.

citadellkliniken-imgLäs mer om hur vi placerar ärret

Ärrets placering vid en bröstförstoring

Det finns tre ställen att placera ärren på vid en bröstförstoring; i armhålan, under bröstet, eller runt vårtgården. Hos oss väljer de flesta armhålan. Dels finns inga speciella risker med placeringen, dels blir ärren oerhört diskreta och bleknar helt efter ett tag. Idag kan vi även lägga in mycket stora implantat via armhålan, upp till 1050 ml, något vi än så länge är ensamma om i landet.

Byte av implantat efter en bröstförstoring

Om du någon gång vill byta dina implantat till större, mindre eller annan form kan även detta göras via armhålan. Via armhålan kan vi även sänka för högt placerade implantat. 

Risker vid bröstförstoring

Precis som vid alla operationer finns det risker vid en bröstförstoring. Vi minimerar blödningsrisken genom att låta dig stanna ett dygn på kliniken för att vara i stillhet och under observation. Även en infektion kan uppstå under den första veckan – men är extremt ovanligt och vi ger alltid antibiotika i förebyggande syfte. 

Idag drabbas färre än en procent av kapselbildning. Hos oss är siffran ännu lägre men det ingår ändå en kapselförsäkring i kostnaden för din bröstförstoring. 

Att ett implantat inte hamnar helt på plats, att formen inte blir optimal eller att bröstet inte blir önskvärt mjukt är också former av komplikationer. Detta inträffar – men är ovanligt. Skulle det ändå hända rättar vi till det kostnadsfritt. 

Känseln i bröstets nedre del upp mot bröstvårtan kan under flera månader vara nedsatt, men återkommer i de allra flesta fall helt.

Garantier

Citadellkliniken lämnar fyra års garanti vid kapselbildning och ett år för korrigeringsoperationer (vi står för operationskostnaden om operationsresultatet ska förbättras).

Citadellkliniken lämnar fyra års garanti för axillär bröstförstoring.

Vi är unika med att lämna en resultatgaranti under så lång tid. Vi känner oss trygga med att lämna denna garanti efter att ha genomfört över 20.000 operationer på Citadellkliniken.

Förutsättningarna för att garantin skall gälla är:
- Att man har följt klinikens muntliga och skriftliga instruktioner.
- Att man inte gått upp eller ned i vikt mer än fem kilo sedan operationsdagen.
- Att man inte varit gravid.
- Att man inte rökt.

Hur går en bröstförstoring till?

Innan du bokar tid för din bröstförstoring är det bra att läsa på och försöka ta ställning till vilket utseende och storlek du vill att dina bröst ska få. Ett bra sätt är att leta efter bilder på bröst som du gillar och liknar de du själv önskar. Men även att titta efter bröst som du inte vill ha.

Konsultationen

Sedan är det dags att boka tid för din konsultation. Den utförs av samma läkare som gör din bröstförstoring och tar 30-45 minuter. Du undersöks, provar implantat, bestämmer storlek och form. Ta gärna med dig några av dina bilder och dina frågor nedskriva. Du får mycket information så det är lätt att glömma sina egna funderingar. 

Efter undersökningen träffar du en sjuksköterska som kan svara på fler frågor och ta fram lämpliga tider för din operation. Du kan välja att genomgå din konsultation inför din bröstförstoring i Landskrona eller Malmö.

Se film om konsultationen
citadellkliniken-img

3D scanning, framtidens teknik har kommit till Citadellkliniken.

Hur skulle jag se ut efter en bröstförstoring?


På Citadellkliniken får du möjlighet att se ditt resultat i förväg med hjälp av 3D. 3D är ett avancerat simuleringsverktyg och ett hjälpmedel när du ska fatta beslut om en eventuell förändring av ditt utseende och din kropp. 
3D-teknologi är ett komplement till de metoder som i dagsläget används vid utprovning av implantat. Genom att kombinera de olika metoderna kan du både visuellt och till viss del emotionellt uppleva hur en förändrad storlek och/eller form av dina bröst skulle kännas och se ut.Vad är 3D?

3D är ett unikt koncept som hjälper både plastikkirurger och dig att få svar på frågor kring hur du kommer att se ut efter en operation. Det bidrar till att förväntningarna kring en operation sätts på en realistisk nivå där du som patient får en större förståelse för dina personliga förutsättningar och ett förväntat resultat. 
En 3D-simulering möjliggör för dig att se olika storlekar, projektioner och implantattyper på din egen kropp. Vi scannar dig med en 3D-kamera som skapar en simulerad 3D-modell av din kropp. Du kan då, med hjälp av ett par 3D-glasögon, se hur du ser ut före en operation och ungefär hur du kommer att se ut efter en operation med de implantat ni väljer. 

3D-simuleringen kan därefter skickas till din mail så att du i din hemmiljö har möjlighet att titta på dina bilder i lugn och ro. Du kan då jämföra de olika storlekarna som du och din kirurg diskuterat under ditt konsultationstillfälle. Glöm inte att ange att du vill göra en 3D scanning när du bokar din konsultationstid.

Operationen

På operationsdagen checkar du in, får ett rum, duschar och tar lite lugnande medicin. Lite senare träffar du din plastikkirurg, som fotograferar och ritar på dig. Därefter går du till operationssalen och träffar den narkospersonal som söver dig. 

Du stannar på kliniken i Landskrona till morgonen efter. Övernattning ingår i priset, detta för att vi är övertygade om att detta ökar kvalitén och minskar risken för komplikationer. Nästa morgon träffar du åter din plastikkirurg för ett samtal med tips och råd om det som är viktigt för din läkning. Du får med dig sjukskrivningsintyg, återbesökstid och smärtlindring hem. Förbered gärna så att någon hämtar dig på kliniken.

citadellkliniken-img

Tiden efter din bröstförstoring

Under de första dagarna är det skönt att få hjälp av någon i hemmet. Förutom att du är trött, är smärtan som mest intensiv när brösten är spända och svullna. 

Ditt första återbesök är redan en vecka efter operationen. Vi tar stygnen och justerar förbandet. Eventuellt får du ytterligare ett återbesök till din läkare efter fyra veckor.

Normalt är att bli sjukskriven en till två veckor efter en bröstförstoring. Under de fyra veckor som du använder ditt förband ska du undvika idrott och ansträngande aktiviteter. Men sedan är fritt fram att röra på sig igen.

Tre månader efter din bröstförstoring är det dags för ditt sista återbesök. Du väljer om ditt återbesök skall ske vid vår klinik i Landskrona eller vår mottagning i Malmö. Då kontrollerar vi formen och mjukheten. Dessutom tar vi nya fotografier som vi jämför med de från operationsdagen. Fler förbättringar sker under ytterligare tre månader, brösten blir både mjukare och naturligare.

Vägen till det önskade resultatet

Hos oss träffar du en och samma läkare – vid konsultationen och alla återbesök, oavsett om de sker i Landskrona eller i Malmö. På en hel del andra kliniker låter man sköterskor göra undersökningar och återbesök. Vi tror inte på ett sådant upplägg.

Vi tror att kvaliteten och tryggheten blir större om du får träffa den plastikkirurg som gjort operationen på samtliga kontroller efteråt. Samtidigt minskar risken för resultat som inte blir helt lyckade – betydligt. Detta är vi helt övertygade om!

För fler frågor om själva ingreppet, om våra priser eller om ni vill boka en konsultationstid så kan ni kontakta oss enligt nedan.

Telefon 040 - 30 17 50, 0418-22 000
Telefontider mån-tor 08.00-19.00
Telefontider fredag 08.00-17.00

BOKA

För att boka konsultationtid kan du ringa oss på 0418-22 000 eller 
040-30 17 50. Du kan också hitta en tid och boka in dig själv. 

Observera att bokning på webben enbart gäller nybesök.

Välj Konsultationstider
Välj plats
Ange datum
Välj en konsultationstid som passar dig:
Visa fler tider
Tyvärr finns det inga lediga konsultationstider på det angivna datumet.
Fyll i dina uppgifter
Förnamn *
Efternamn *
ÅÅMMDD-XXXX *
E-post *
Telefon *
Meddelande
Bekräfta din bokning*

* Samtliga bekräftade bokningar till plastikkirurg debiteras med 500 kr