BOKA PÅ TELEFON
0418-22 000

Laserpeeling - med Fraktionerad CO2-laser

Med tiden åldras vår hud. Detta sker i små steg, huden blir större och mer uttänjd, vilket innebär att vi får rynkor. Detta beror på att huden tappar sin elasticitet och fasthet då hudens kollagenlager blir tunnare och stelare. Detta hänger samman med bl.a minskad talgproduktion ,torrare hud och sämre lyster i huden. Dessutom framträder ofta små kärl i huden. UV ljus från solen är en bidragande faktor till hudens åldrande.

Laserpeeling - med Fraktionerad CO2-laser

Behandling och resultat

Vi använder oss av Lasering MiXto SX som ger en fraktionerad laserpeeling. Den ingår i den nya generationen CO2-lasrar och att den är fraktionerad innebär att lasern behandlar huden punktvis och på så sätt skapar en mycket ytlig och jämn förånging av huden. Den obehandlade huden som blir kvar mellan punkterna medverkar till en snabbare återhämtning och nybildning av kollagen. 

Laserljuset har en del olika egenskaper, ljuset absorberas i det yttersta hudlagret som blir upphettat och förångas (evaporerar). Detta gör att ytterhuden får en speciell föryngrande effekt på den nya hud som bildas efter den mycket ytliga brännskadan läkts.

Med Lasern behandlar vi rynkor, acne ärr, solskador och slapphet i vävnaderna. Förutom ansikte kan vi behandla hals, dekolltage och händer. Vanligtvis räcker det med en behandling , men för att få bästa resultat bör behandlingen upprepas efter en sex till åtta veckor för att få en ordentlig uppstramning av huden.

Då det gäller acne ärr kommer det att behövas flera behandlingar då det är väldigt svårt att få bort dessa. Första behandlingen skall hela ansiktet behandlas för att inte få en färgskiftnad. De andra behandlingarna kan sedan koncentreras på områdena med acne.

 

Hur går behandlingen till?

Innan laserbehanlingen strykes en bedövnings-
salva på området som skall verka i ca 30 minuter. Behandlingstiden är mellan 30-40 minuter. Efteråt kommer huden att vara röd och varm. 

Rodnaden sitter kvar de första två till tre dagarna. Den tredje dagen börjar huden flagna. Under denna tid skall huden smörjas vid flera tillfällen under dagen med En Salva som vi rekommenderar. Då det slutat flagna kan man dölja kvarstående rodnad med make-up och det går bar att återgå till arbetet.

Det färdiga behandlingsresultatet ser man först efter ca sex-åtta veckor. Full effekt är inte föränn ca sex månader.

För fler frågor om själva ingreppet, om våra priser eller om ni vill boka en konsultationstid så kan ni kontakta oss enligt nedan.

Telefon 040 - 30 17 50, 0418-22 000
Telefontider mån-tor 08.00-19.00
Telefontider fredag 08.00-17.00

BOKA

För att boka konsultationtid kan du ringa oss på 040-30 17 50.
Du kan också hitta en tid och boka in dig själv.

Välj Hudvårdstider
Välj plats
Ange datum
Välj en konsultationstid som passar dig:
Visa fler tider
Fyll i dina uppgifter
Förnamn *
Efternamn *
ÅÅMMDD-XXXX *
E-post *
Telefon *
Meddelande
Bekräfta din bokning*

* Samtliga bekräftade bokningar till plastikkirurg debiteras med 500 kr